21.12.2011r. odbędzie się już trzeci konkurs „Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia”. W tym roku konkurs zmienia nieco formułę i do pomocy „hotelarzom” przystępują uczniowie Technikum Architektury Krajobrazu, którzy pomogą swoim zmysłem estetycznym w jak najpiękniejszym udekorowaniu stołu. Konkurs rozpocznie się o godzinie 10:50 i potrwa około 3 godziny lekcyjne. Wszyscy zainteresowani i zdecydowani proszeni są o zapisywanie się do piątku 16.12 br. u p. Sławomira Kościelnego.
Sławomir Kościelny, Ewa Swarlik, Danuta Gajda Regulamin konkursu „Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia”
Regulamin konkursu „Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia” - W konkursie udział biorą zespoły złożone z:
- maksymalnie 3 uczniów Technikum Hotelarskiego - maksymalnie 2 uczniów Technikum Architektury Krajobrazu Łącznie w zespole nie może być więcej niż 5 uczniów - Uczestników obowiązują stroje kelnera/kelnerki.
- Uczestnicy wszystkie
materiały oraz zastawę stołową potrzebną do przygotowania stołu
przynoszą samodzielnie (istnieje możliwość wcześniejszego przyniesienia i pozostawienia w sali 34 do czasu konkursu)
- W
konkursie nie wolno używać gotowych dekoracji, które można stworzyć
samodzielnie (np. kompozycje kwiatowe, złożone serwetki itp.)
- Konkurs składa się z dwóch etapów
- I etap – test wiedzy z zakresu obsługi konsumenta oraz zwyczajów związanych ze Świętami Bożego Narodzenia (30 min) -
II etap – dekorowanie stołów według własnego pomysłu (uczniowie
technikum hotelarskiego przygotowują stół bożonarodzeniowy zgodnie z
wymaganiami, a Technikum Architektury Krajobrazu przygotowują
kompozycję kwiatową i pomagają w dekoracji stołu) (60min) 6. Ocenie w trakcie konkursu podlegają: a) wiedza z zakresu obsługi konsumenta oraz zwyczajów związanych ze Świętami Bożego Narodzenia b) ubiór członków zespołu c) aranżacja stołów, w tym: - zgodność z prawidłami sztuki obsługi konsumenta - harmonijne zestawienie ze sobą wszystkich elementów - pomysłowość 7.
W przypadku braku wystarczającej liczby chętnych z klas TA, uczniowie
Technikum Hotelarskiego mogą dołączyć do zespołu dowolnego ucznia (w
tym z Technikum Hotelarskiego) 8. Stół nakrywamy dla 4 osób. Proszę pamiętać, że dekoracja ma być uzupełnieniem myśli przewodniej stołu, nie ma ani jej zdominować, ani zbytnio jej ustępować Na zwycięzców czekają nagrody rzeczowe i oczywiście oceny
<< POWRÓT |