Dobry

DANE POCHODZĄ Z GIOŚ

PM10: 47μg/m3
SO2: 12μg/m3
C6H6: 3μg/m3

2024.05.10 07:00:00













SREBRNA SZKOŁA 2015
 

Po raz trzeci udało nam się zdobyć tytuł "Srebrnej Szkoły". W rankingu "Perspektyw" 2015 nasze technikum znalazło się na 128 pozycji w kraju i 17 na Śląsku. Jesteśmy na 24 miejscu w Polsce w klasyfikacji egzaminów zawodowych. Nasze liceum zajmuje 89 pozycję wśród szkół województwa śląskiego.

Po raz kolejny nasze technikum otwiera listę najlepszych szkół regionu częstochowskiego. Możemy być naprawdę dumni. Zdobyliśmy wysokie miejsce już w 2013 i 2014 roku. Naszą największą dumą jest utrzymanie tytułu "Srebrnej Szkoły" już przez trzy lata!

POZOSTAŁE LATA

Wyniki egzaminów zewnętrznych - 2015
 

Czytaj więcej...
"Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia"
11.12.2015 (07:10:59)
21 grudnia 2015 roku odbędzie się kolejna edycja konkursu „Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia”.
Konkurs jak co roku będzie składa się z dwóch etapów – testu z zakresu zagadnień hotelarsko-gastronomicznych oraz sprawdzianu umiejętności praktycznych w formie aranżacji stołu świątecznego.
Wszystkich zainteresowanych proszę o zgłoszenie chęci uczestnictwa wraz z listą osób do wtorku 15 grudnia 2015r.
Konkurs rozpoczyna się o godzinie 8:00 i trwa przez 4 godziny lekcyjne.

UWAGA!
W konkursie może wziąć udział maksymalnie 8 czteroosobowych drużyn , decyduje kolejność zgłoszeń!

Sławomir Kościelny

Regulamin konkursu „Obsługa konsumenta w tradycji Świąt Bożego Narodzenia”
  1. Konkurs składa się z dwóch etapów.
    a) Część I – test z zakresu zagadnień hotelarsko-gastronomicznych
    b) Cześć II – praktyczna. Aranżacja stołów według własnego pomysłu (do każdego stołu należy przygotować kartę menu, która będzie nawiązywała do nakrycia znajdującego się na stole)
  2. W konkursie mogą wziąć udział maksymalnie czteroosobowe zespoły (maksymalnie 8 zespołów)
  3. W trakcie trwania konkursu obowiązuje strój kelnera/kelnerki
  4. Wszystkie materiały potrzebne do aranżacji stołów należy przynieść we własnym zakresie.
  5. Elementy oceniane podczas konkursu to:
    a) Wiedza z zakresu hotelarstwa i gastronomii
    b) Odpowiedni strój
    c) Aranżacja stołu zgodna z zasadami obsługi konsumenta
    d) Pomysłowość


<< POWRÓT


[ lista | archiwum | szukaj ]